Kağıthane/ İSTANBUL info@gngdanismanlik.com

SAĞLIK TURİZMİ TEŞVİKLERİ

T.C. Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizmi Teşvikleri

Amaç:Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması, rehabilitasyon hizmetlerinin ve kişilerin kendilerini iyi ve sağlıklı hissetmesini sağlayan hizmetlerin giderek artmasına paralel olarak sağlık turizmi, ülkemizin potansiyeli dikkate alındığında önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu programla, Türkiye’nin dünya da yükselen pazar konumunda olduğu medikal turizm, termal turizm ve ileri yaş-engelli turizmi alanlarındaki hizmet kalitesinin yükseltilerek rekabet gücünün artırılması amaçlanmaktadır.

Proje süresi:1 Yıllık Destek

Program Yapısı: Sürekli Açık Çağrı

Destek Unsurları ve Limitleri

MUAYENEHANE –POLİKLİNİK

DESTEK UNSURU DESTEK ORANI LİMİT
REKLAM TANITIM VE PAZARLAMA DESTEĞİ
(GOOGLE ADS, FACEBOOK, WHATCLİNİC, REALSELF, TRUSTPILOT…)
%60 4.8 Milyon ₺
HASTA YOL DESTEĞİ %60 Hasta başına 24.000 ₺
Toplamda 1.2 Milyon ₺
İSTİHDAM DESTEĞİ %60 Personel başına brüt 21.600 ₺
Toplamda yıllık 1.2 milyon ₺
ACENTE KOMISYON DESTEĞİ %60 480.000 ₺
YURTDIŞI BİRİM KİRA DESTEĞİ %60 2 milyon ₺
YURTDIŞI ETKİNLİK KATILIM DESTEĞİ Etkinlik başına 600.000 ₺

ARACI KURULUŞ- DİĞER SAĞLIK KURULUŞLARI(HASTANE)

DESTEK UNSURU DESTEK ORANI LİMİT
REKLAM TANITIM VE PAZARLAMA DESTEĞİ
(GOOGLE ADS, FACEBOOK, WHATCLİNİC, REALSELF, TRUSTPILOT…)
%60 12 milyon ₺
HASTA YOL DESTEĞİ %60 Hasta başına 24.000 ₺
Toplamda 12 milyon ₺
İSTİHDAM DESTEĞİ %60 Personel başına brüt 21.600 ₺
Toplamda yıllık 4.8 milyon ₺
YURTDIŞI BİRİM KİRA DESTEĞİ %60 2.8 milyon ₺
YURTDIŞI ETKİNLİK KATILIM DESTEĞİ Etkinlik başına 600.000 ₺

HEDEF VE ÖNCELİKLİ ÜLKELER LİSTESİ

ALMANYA GANA KANADA NORVEÇ SUDAN
ABD GÜRCİSTAN KATAR ÖZBEKİSTAN SUUDI ARABİSTAN
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ HOLLANDA KAZAKİSTAN PAKİSTAN UKRAYNA
BİRLEŞİK KRALLIK İSPANYA KUVEYT ROMANYA UMMAN
FRANSA İSRAİL MISIR RUSYA BULGARİSTAN
AZERBAYCAN İSVEÇ NİJERYA SENEGAL CEZAYİR

Yukarıda Belirtilen hedef ülkelerde, Reklam Tanıtım Pazarlama Harcamaları, Ürün Marka Tescili ve Yurtdışı Birim Kira Desteği Ödemeleri %10 daha fazla desteklenmektedir.

Destek Alt Kriterleri

Sağlık turizmi şirketi:Ana sözleşmesi ve Türkiye’deki sağlık kuruluşları ile akdettiği sözleşmeler çerçevesinde sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren, en az bir yabancı dilde WEB sitesine ve uluslararası hizmet sunum altyapısına sahip şirketi, ifade eder.

Sağlık kuruluşu:İlgili kamu kurumunun izin ve denetiminde faaliyet gösteren, en az bir yabancı dilde WEB sitesi bulunan ve uluslararası hizmet sunum altyapısına sahip özel veya kamu sektörü kuruluşunu ya da üniversite sağlık/bakım kuruluşudur.

  • 1) Uluslararası sağlık turizmi sağlık tesisinde, uluslararası sağlık turistinin kabul, kayıt, teşhis, tedavi, faturalandırma, taburculuk, tercümanlık ve aracı kuruluşlarla ilgili iş ve işlemlerin koordinasyonu ile görevli uluslararası sağlık turizmi birimi oluşturulur.
  • 2) Uluslararası sağlık turizmi biriminde bir tabip/uzman tabip uluslararası sağlık turizmi birimi sorumlusu olarak görevlendirilir ve Müdürlüğe bildirilir. Uluslararası sağlık turisti potansiyeline göre, uluslararası sağlık turizmi birimi sorumlu yardımcısı olarak bir sağlık meslek mensubu görevlendirilebilir. Uluslararası sağlık turizmi sorumlusu ve uluslararası sağlık turizmi birimi sorumlu yardımcısı olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki nitelikleri taşıması şarttır:

    a) Türkiye’de sanatını yapmaya mezun olmak.

    b) Bu maddenin dördüncü fıkrasında belirtilen yeterlilikte yabancı dil bilgisine sahip olmak.

    c) Türkiye’de iki yılı kamu ya da özel sağlık kuruluşlarında olmak üzere, en az beş yıl meslek icrası yaptığını gösteren belge veya belgelere sahip olmak.

  • 3) Uluslararası sağlık turizmi biriminde, sorumlu dâhil yabancı dil bilen en az 2 personel istihdam edilir. Yabancı dilin birisinin İngilizce olması zorunludur.
  • 4) Yabancı dil yeterliliği için aşağıdaki belgelerden en az birine sahip olmak gerekir.

    a) İngilizce veya hizmet sunulacak uluslararası sağlık turisti dilinden Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan ya da yaptırılan sınavda veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında yüz üzerinden en az altmış beş puan almış olmak ya da ÖSYM tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

    b) İngilizceden veya hizmet sunulacak uluslararası sağlık turistinin dilinden Avrupa Dil Portfolyosunda yer alan B2 dil düzeyini gösterir belgeye sahip olmak.